LOKAKUU 2022
Tällä kertaa kokoonnuimme hieman tavallisesta poikkeavasti Lohjan keskustassa uudistetussa Cafe Carnevalessa. Keittiömestari Patrick Skog oli laatinut meille makuisan menu:- Alkuun: kotimaista sokerisuolattua siikaa,
taimenen mätiä, tomaattiliemi, tomaattiöljy,
basilikaa - Pääruuaksi: yön yli haudutettua possun poskea, maa-artisokkavaahtoa
- Jälkiruoaksi: talon tiramisù
Viinit olivat ravintolan viinilistalta valitut
ja sovitettu ruokiin. Paikalla meitä oli 31 kerholaista.
Estrella de Oro Cava Brut
Alkon # |
Tuottaja |
Alue |
Rypäle |
Vuosikerta |
Hinta |
Ravintola-valikoima |
Bodegas Tore Oria |
Cava DO |
Chardonnay, Macabeo |
? |
Verkkokauppa |
Tuoksussa tääs
kuoharissa oli vihreää marjaisuutta sekä hiivasakkaisuutta. Maku oli hapukas ja
siitä löysimme herukkaa ja mausteista jälkipoltteisuutta. Mukana oli pientä
makeutta ja melonimaista hedelmäisyyttä.
Rèmole Bianco
Alkon # |
Tuottaja |
Alue |
Rypäle |
Vuosikerta |
Hinta |
Ravintola-valikoima |
Toscana IGT |
Vermentino, Trebbiano |
2020? |
Verkkokauppa |
Alkuruuan kanssa meille
oli tarjolla perinteisen toscanalais-tuottajan sekoite Vermentinoa sekä
Trebbianoa. Tuoksultaa viini ole melko outo, jotenkin kemiallinen ja
ummehtunut. Jotakin troppista hedelmää siitä löytyi. Maku oli esassisen
marjainen (karviaista?) karvas ja siitä saattoi löytää ruohomaisuutta. Maku oli
jotenkin vetinen, liekö Trebbianon tuloksena, joka lajike on melko mitään
sanomaton. En voi suositella tätä juotavaksi.
Sansilvestro Barbera Appassimento
Alkon # |
Tuottaja |
Alue |
Rypäle |
Vuosikerta |
Hinta |
931037 |
San Silvestro |
DOC Barbera |
Barbera |
? |
15,36 € |
Siirryimme punaisiin. Ensimmäisenä
oli melko erikoinen yhdistelmä Barbera-lajiketta sekä apassimento-valmistustapaa.
Eipä ole tullut Piemontessa paikanpäällä vastaan.Eli rypäleitä on ensin
kuivattu ennen käyttämistä. Tämä nostaa rypälemehun sokeripitoisuutta ja siitä
seuraa korkea alkoholipitoisuus ja/tai makea viini. Tällä kertaa kääntyi
enemmän tuonen makeuden puolella. Viinin tuoksu hillomaisen mansikan makea. Maussa
oli tyypillistä Barberan hapokkuutta joka tasapainotti makeaa marjamaisuutta.
Maussa oli mansikkaa ja vadelmaa. Pelkiltään viini oli melko keskinkertainen,
mutta possunposken kanssa ehdottomasti paras illan punaviineistä. Alla esitellyt
espanjalaiset jyräsivät voimakkuudellaan ruuan.
Campillo Reserva Colección
Alkon # |
Tuottaja |
Alue |
Rypäle |
Vuosikerta |
Hinta |
928114 |
DOCa Rioja |
Tempranillo |
2016 (Alkossa) |
29,90 € |
Viimeisinä meillä oli
kaksi saman tuottajan Riojan alueen punaista. Alkuun puhdas tempranillo reserva-luokiteltu.
Pienen rypälelajike-eron lisäksi nämä kaksi viiniä eroavat tekotavoissaan kypsytysajassa
ja käytetyntammen laadussa: tässä viinissä kypsytys 22 kk ranskalaisessa ja
amerikkalaisessa tammessa. Tuoksussa oli malolaktista maitomaista happamuutta,
paahteisuutta, tammea ja tummia marjoja. Maku oli puolukkaisen marjainen,
pehmeän tanniininen, sopivasti hapokas ja hennosti neilikkaisen mausteinen.
Maku oli pitkä
Campillo Gran Reserva
Alkon # |
Tuottaja |
Alue |
Rypäle |
Vuosikerta |
Hinta |
918074 |
DOCa Rioja |
Tempranillo, Graciano |
2013 |
38,90 € |
Toinen saman tuottajan
viini oli gran reserva -luokiteltu. kypsytys 30 kk ranskalaisessa tammessa. Tuoksu
oli marjaien ja tamminen, Maussa oli samoja piirteitä kuin reservassa, mutta
viini oli pehmeämpi ja marjaisuus kääntyi luumuisuuteen. Ihan pelkiltään maistettuna
tätä pidettiin ylivoimaisesti illan parhaimpana viininä.