lauantai 5. marraskuuta 2022

LOKAKUU 2022

Tällä kertaa kokoonnuimme hieman tavallisesta poikkeavasti Lohjan keskustassa uudistetussa Cafe Carnevalessa. Keittiömestari Patrick Skog oli laatinut meille makuisan menu:

  • Alkuun: kotimaista sokerisuolattua siikaa, taimenen mätiä, tomaattiliemi, tomaattiöljy,
    basilikaa
  • Pääruuaksi:  yön yli haudutettua possun poskea, maa-artisokkavaahtoa
  • Jälkiruoaksi: talon tiramisù

Viinit olivat ravintolan viinilistalta valitut ja sovitettu ruokiin. Paikalla meitä oli 31 kerholaista.











Estrella de Oro Cava Brut

Alkon #

Tuottaja

Alue

Rypäle

Vuosikerta

Hinta

Ravintola-valikoima

Bodegas Tore Oria

Cava DO

Chardonnay, Macabeo

?

Verkkokauppa
6-8€

 Alkuun nautimme lasillisen cavaa. Tämä viini ei ollut perinteiseltä cava-alueelta Penedésistä vaan etelämpää Valencian liepeiltä ja siinä oli käytetty Chardonnayta perinteisten paikallisten cava-rypäleiden sijaan. Voisi sanoa, että tämä edusti uudemman tyyppistä cavaa. Perinteinenhän tule Penedésistä ja siinä käytetään Macabeoa (mukana myös tässä viinissä), Xarel·loa  ja Parelladaa.

Tuoksussa tääs kuoharissa oli vihreää marjaisuutta sekä hiivasakkaisuutta. Maku oli hapukas ja siitä löysimme herukkaa ja mausteista jälkipoltteisuutta. Mukana oli pientä makeutta ja melonimaista hedelmäisyyttä.

Rèmole Bianco

Alkon #

Tuottaja

Alue

Rypäle

Vuosikerta

Hinta

Ravintola-valikoima

Frescobaldi

Toscana IGT

Vermentino, Trebbiano

2020?

Verkkokauppa
7-8€

Alkuruuan kanssa meille oli tarjolla perinteisen toscanalais-tuottajan sekoite Vermentinoa sekä Trebbianoa. Tuoksultaa viini ole melko outo, jotenkin kemiallinen ja ummehtunut. Jotakin troppista hedelmää siitä löytyi. Maku oli esassisen marjainen (karviaista?) karvas ja siitä saattoi löytää ruohomaisuutta. Maku oli jotenkin vetinen, liekö Trebbianon tuloksena, joka lajike on melko mitään sanomaton. En voi suositella tätä juotavaksi.

Sansilvestro Barbera Appassimento

Alkon #

Tuottaja

Alue

Rypäle

Vuosikerta

Hinta

931037

San Silvestro

DOC Barbera

Barbera

?

15,36 €

Siirryimme punaisiin. Ensimmäisenä oli melko erikoinen yhdistelmä Barbera-lajiketta sekä apassimento-valmistustapaa. Eipä ole tullut Piemontessa paikanpäällä vastaan.Eli rypäleitä on ensin kuivattu ennen käyttämistä. Tämä nostaa rypälemehun sokeripitoisuutta ja siitä seuraa korkea alkoholipitoisuus ja/tai makea viini. Tällä kertaa kääntyi enemmän tuonen makeuden puolella. Viinin tuoksu hillomaisen mansikan makea. Maussa oli tyypillistä Barberan hapokkuutta joka tasapainotti makeaa marjamaisuutta. Maussa oli mansikkaa ja vadelmaa. Pelkiltään viini oli melko keskinkertainen, mutta possunposken kanssa ehdottomasti paras illan punaviineistä. Alla esitellyt espanjalaiset jyräsivät voimakkuudellaan ruuan.

Campillo Reserva Colección

Alkon #

Tuottaja

Alue

Rypäle

Vuosikerta

Hinta

928114

Campillo

DOCa Rioja

Tempranillo

2016 (Alkossa)

29,90 €

Viimeisinä meillä oli kaksi saman tuottajan Riojan alueen punaista. Alkuun puhdas tempranillo reserva-luokiteltu. Pienen rypälelajike-eron lisäksi nämä kaksi viiniä eroavat tekotavoissaan kypsytysajassa ja käytetyntammen laadussa: tässä viinissä kypsytys 22 kk ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa. Tuoksussa oli malolaktista maitomaista happamuutta, paahteisuutta, tammea ja tummia marjoja. Maku oli puolukkaisen marjainen, pehmeän tanniininen, sopivasti hapokas ja hennosti neilikkaisen mausteinen. Maku oli pitkä

Campillo Gran Reserva

Alkon #

Tuottaja

Alue

Rypäle

Vuosikerta

Hinta

918074

Campillo

DOCa Rioja

Tempranillo, Graciano

2013

38,90 €

Toinen saman tuottajan viini oli gran reserva -luokiteltu. kypsytys 30 kk ranskalaisessa tammessa. Tuoksu oli marjaien ja tamminen, Maussa oli samoja piirteitä kuin reservassa, mutta viini oli pehmeämpi ja marjaisuus kääntyi luumuisuuteen. Ihan pelkiltään maistettuna tätä pidettiin ylivoimaisesti illan parhaimpana viininä.