tiistai 25. kesäkuuta 2019


Toukokuu 2019, punaisia Café Carnevalissa


Lopulta sai aikaiseksi jutun toukokuisesta tapaamisestamme.

Tällä kertaa maistelimme viinejä Lohjan keskustassa Café Carnevalessa. Olimme valinneet tällä kertaa viinit maahantuoja Social Winesin monipuolisesta valikoimasta. Olimme koettaneet saada mukaan niin vanhan kuin uuden maailman viinejä. Kaikki viinit olivat tehdyt hyvin tunnetuista rypäleistä. Kaikki viinit olivat tuhdin puoleisia eikä keveitä ollut eksynyt mukaan. Kaikki viinit olivat laadukkaita ja todettiin hyviksi paitsi viimeinen, joka lienee ensimmäinen viini, joka ei saanut äänestyksessämme yhtään ääntä. Italialainen syrah valittiin parhaaksi ja muut neljä olivat äänestyksessämme melko tasavahvoja.
Ruuaksi meille tarjottiin talon lasagnea.

The Bernard Series Bush Vine Pinotage

Alkon #
Tuottaja
Alue
Rypäle
Hinta
940437
Bellingham
Western Cape, ZA
Pinotage
25,50 €

Tämä ensimmäinen viini tuli Etelä-Afrikasta ja edusti tyylikkäästi maan alkuperäisrypälettä. Siinä tuoksui hapan marja. Maultaan viini ei ollut syvä, ehkä paremminkin nuorekas. Siitä löytyi marjaisuutta, ehkä hapanta kirsikkaa sekä mausteisuutta. Mukana oli myös vaniljaa ja suklaata. Makua kannatteli sopiva tanniinisuus. Äänestyksessä viini sai 4 ääntä.

Grand Barossa Cabernet Sauvignon

Alkon #
Tuottaja
Alue
Rypäle
Hinta
991965
Château Tanunda
Barossa Valley, Aus
Cabernet Sauvignon
19,98 €

Pysytään Euroopan ulkopuolella, hyvin tehty perus-CS Australiasta. Rypäleelle tyypillinen mustaherukka löytyi tuoksusta heti. Maku oli lämmin, pyöreä, täyteläinen ja runsas. Siitä saattoi löytää yrttisyyttä ja hedelmäisyyttä. Myös tässä viinissä oli vaniljan ja suklaan aromeita. Äänestyksessä viini sai 5 ääntä.

La Nit de les Garnatxes Calissa Limestone

Alkon #
Tuottaja
Alue
Rypäle
Hinta
944777
Celler de Capcanes
Monsant, Katalonia
Garnacha
18,98 €

Ja sitten vanhalle mantereelle, jossa aluksi poikkeamme Kataloniaan. Tämä garnacha oli tuoksulta silkkisen pehmeä ja myös malolaktisen käymisen jäljet nousivat esiin. Viini oli puolukkainen ja pippurinen sekä kevyesti tanniininen. Myös tammikypsytyksen jälki oli selvästi havaittavissa. Äänestyksessä viini sai 5 ääntä.

Falko Rosso

Alkon #
Tuottaja
Alue
Rypäle
Hinta
930277
Tenuta Valdifalco Loacker
Toscana, It
Sangiovese 81%, Merlot 16%, Cabernet Sauvignon 3%
16,50 €

Tämä ja seuraava viini tulevat Toscanasta samalta tuottajalta. Tämä ensimmäinen on sekoite perinteisistä rypälelajikkeista. Tuoksu oli miellyttävä, mutta vaikeasti kuvailtava. Maku oli hapankirsikkainen, mausteinen (neilikkaa) ja yrttinen. Se voisi sanoa myös olevan metallinen. Myös tässä pieni tanniinisuus täydensi makua. Äänestyksessä viini sai 7 ääntä, eli melko tasaista tähän asti.

Valdifalco

Alkon #
Tuottaja
Alue
Rypäle
Hinta
933557
Tenuta Valdifalco Loacker
Toscana, It
Syrah
29,89 €

Tässä toinen viini samalta tuottajalta ja tällä kertaa puhdas syrah. Viinin tuoksu oli runsas ja siinä oli tupakkaa sekä kahvia. Mausta löytyi kypsien marjojen aromeja, vaniljaa ja pippurisuutta. Tanniinit olivat täyteläiset. Äänestyksessä viini voitti ylivoimaisesti saaden 22 ääntä eli yhtä paljon kuin muut yhteensä.

Zuccardi Serie A Malbec

Alkon #
Tuottaja
Alue
Rypäle
Hinta
934397
Zuccardi
Mendosa, Arg
Malbec
14,48 €

Viimeisessä lasissa oli poikkeuksellinen viini. Se ei ollut pilaantunut, mutta eipä siitä kukaan juuri pitänytkään. Tuoksussa oli runsas ylikypsän marjan aromi sekä voimakas maitomaisuus. Maku oli kuin happamassa marjamehussa ja siinä oli myös luumuisuutta. Viini oli myös suhteellisen mausteinen. Äänestyksessä tämä jäi ensimmäisenä viininä koskaan ilman ääniä.

Tämän kerran viinit


Jatkamme maistelu jälleen syksyllä. Joten hyvää kesää kaikille.